banner

European Programmes

Το Z-Wave συνεχίζεται!

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Z-Wave Digital Home, στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας, συνεχίστηκε με τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο στις 21/22-3-2019. Οι εμπειρίες που αποκτήσαμε, τόσο οι καθηγητές, όσο και οι μαθητές από αυτή τη συνάντηση ήταν πολύτιμες!

Η επόμενη και τελευταία συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Ferrol της Ισπανίας τον Σεπτέμβριο.

 

 

 

 

 

Attachments:
Download this file (History_of_the_project.pdf)History_of_the_project.pdf[ ]4292 Kb

Official Z-Wave Poster

Poster of Z-Wave meeting in Volos, Greece

Attachments:
Download this file (Poster of Z-Wave meeting.pdf)Poster of Z-Wave meeting.pdf[Poster of Z-Wave meeting in Volos, Greece]1787 Kb

Z-Wave Project 'Digital Home'

Σπουδαίο χαρακτήρισε το Erasmus+ project 'Z-Wave Digital Home' και άλλη Ισπανική εφημερίδα.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχει το σχολείο μας σε ένα τόσο πραγματικά σπουδαίο project.

Το παραγόμενο έργο και όλη η γνώση που θα αποκτηθεί, θα γίνει μέρος του προγράμματος σπουδών για τους σπουδαστές του τομέα

"Ηλεκτρολόγων-ηλεκτρονικών & Αυτοματισμών"

 


Attachments:
Download this file (Ferrol news paper.jpg)Ferrol news paper.jpg[ ]706 Kb

Z-Wave Project 'Digital Home' logo

Η πρόταση του σχολείου μας για το λογότυπο του Project

(Our school proposal for the Project logo)


Attachments:
Download this file (Z-WAVE LOGO.jpg)Z-WAVE LOGO.jpg[ ]3126 Kb

Z-Wave Project 'Digital Home'

Άρθρο από Ισπανική εφημερίδα αναφέρεται με ενθουσιασμό για το καινοτόμο project "Z-Wave Digital Home", που συμμετέχει το σχολείο μας μαζί με σχολεία της Ισπανίας, Ιταλίας και Γερμανίας.


Cooperation for innovation and exchange of good practices

English

Wireless Personal Area Networks (WPAN) include technologies such as Wireless USB, Bluetooth, Z-Wave, ZigBee, RuBee, DASH7, IrDA and NeuRFon.

In the European action "Cooperation for innovation and exchange of good practice" and within the framework of the Erasmus + program, our school in cooperation with the technological institutes:
A. CIFP Ferrolterra from Spain
B. Berufskolleg Tecklenburger Land from Germany
C. ITIS L. DA VINCI from Italy
has taken a collaborative action to understand, develop and implement the WPAN Z-Wave system, titled Z-Wave Digital Home.

In the framework of this European cooperation, teachers and pupils from all the countries involved will travel to all the institutions of the participating countries for the purpose of developing and completing the project.
More specifically, there will be two m
eetings in the coordinating country Spain, one in Italy, one in Germany and one in Greece.
The project's duration is 2 years.

Ελληνικα

Στα Ασύρματα δίκτυα προσωπικού χώρου ( Wireless Personal Αrea Νetworks WPAN) συγκαταλέγονται οι τεχνολογίες Wireless USB, Bluetooth,
Z-Wave, ZigBee, RuBee, DASH7, IrDA και NeuRFon

Στην ευρωπαϊκή δράση «Συνεργασία για την καινοτομία και ανταλλαγή ορθών πρακτικών» και στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, το σχολείο μας σε συνεργασία με τα τεχνολογικά ιδρύματα:
Α. CIFP Ferrolterra από την Ισπανία
Β. Berufskolleg Tecklenburger Land από την Γερμανία
Γ. ITIS L. DA VINCI από την Ιταλία

ανέλαβε συνεργατική δράση για την κατανόηση, ανάπτυξη και εφαρμογή του συστήματος WPAN  Z-Wave, με τίτλο Z-Wave Digital Home.

Στο πλαίσιο αυτής της Ευρωπαϊκής συνεργασίας, καθηγητές και μαθητές από όλες τις εμπλεκόμενες χώρες, θα ταξιδεύσουν σε όλα τα ιδρύματα των χωρών συμμετοχής με σκοπό την ανάπτυξη και ολοκλήρωση του έργου.
Αναλυτικότερα θα γίνουν δύο συναντήσεις στην συντονίστρια χώρα Ισπανία, μία στην Ιταλία, μία στην Γερμανία και μία στην Ελλάδα.

Το έργο έχει 2 έτη ως χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης.

Στο Βερολίνο οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας


Για τρίτη συνεχόμενη φορά οι μαθητές του 2ου ΕΠΑ.Λ Ν. Ιωνίας Βόλου είχαν την ευκαιρία να ταξιδεύσουν για δύο εβδομάδες στο Βερολίνο, από τις 19/4/2015 έως τις 3/5/2015, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ με βάση σχέδιο δράσης που κατέθεσε το σχολείο και εγκρίθηκε από τον εθνικό φορέα διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων (Ι.Κ.Υ.), με τίτλο "PRACTICAL EXPERIENCE"


Έτσι λοιπόν 9 μαθητές οι: Στατήρας Κωνσταντίνος, Μαυρομμάτης Μιχάλης και Κουκουτής Βασίλειος του Ηλεκτρονικού τομέα, Δαμαλάς Νικόλαος, Καμπέρης Δημήτρης και Σταύρου Γεωργία του Ηλεκτρολογικού τομέα, Μακρής Γεώργιος, Ζαρμπούνης Απόστολος και Χατζηφωτίου Δήμητρα του τομέα Πληροφορικής, συνοδευόμενοι από τον καθηγητή του σχολείου Οικονόμου Ηλία, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από πρώτο χέρι πραγματικό και σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, να ασκηθούν σ' αυτό και έτσι να αποκτήσουν προσωπική εμπειρία και εργασιακά εφόδια που σίγουρα θα τους φανούν πολύ χρήσιμα στο μέλλον.Παράλληλα τους δόθηκε η δυνατότητα να δουν αξιοθέατα, να ζήσουν στο ρυθμό μιας ευρωπαϊκής μεγαλούπολης, με ιδιαίτερη παράδοση στην τέχνη και τον σύγχρονο πολιτισμό και να γνωρίσουν την ιστορία της.

Είναι κανείς εδώ;

Έχουμε 4 επισκέπτες συνδεδεμένους
© 2012 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, Τομέας Πληροφορικής
Σχεδίαση - Υλοποίηση Τομέας Πληροφορικής. Υπέυθυνος Νίκος Κοντονάτσιος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL.
To template του ιστότοπου αυτού δημιoυργήθηκε με το Gantry.