Αρχική » ευρωπαΐκά προγράμματα » Δελτίο Τύπου – Erasmus+

Δελτίο Τύπου – Erasmus+

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο από τα προγράμματα ERASMUS+ ΚΑ1 της τρέχουσας σχολικής χρονιάς για το 2ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας Βόλου. Το πρόγραμμα που αφορούσε σε κινητικότητα μαθητών για επιμόρφωση και πρακτική άσκηση στο εξωτερικό, είχε ως θέμα την: «Ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών στο ηλεκτρονικό εμπόριο και το ψηφιακό μάρκετινγκ, με σκοπό την είσοδό τους στην αγορά εργασίας μέσω του ηλεκτρονικού επιχειρείν.»

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν:
• 7 αγόρια και 2 κορίτσια από την Β’ τάξη των τομέων Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής & αυτοματισμού, Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων και Πληροφορικής
• 3 αγόρια και 2 κορίτσια από την Γ’ τάξη των ειδικοτήτων Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων & Δικτύων, Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού και Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής
• 2 συνοδοί καθηγητές

Με απαραίτητα προσόντα την καλή γνώση Αγγλικών και την καλή χρήση Η/Υ, η εκπαίδευση των μαθητών περιελάμβανε τη δημιουργία ψηφιακής επιχείρησης, συζήτηση των εμπλεκόμενων με καταιγισμό ιδεών και εκτέλεση δημιουργικών προτάσεων διαφήμισης και προώθησης για προϊόντα και εταιρείες.

Η συνεργασία του ιταλικού εκπαιδευτικού φορέα με επαγγελματίες του είδους, έδωσαν την πραγματική διάσταση της επιχειρηματικότητας στους νεαρούς μαθητές. Η επαφή των εκπαιδευτών με τα παιδιά ήταν άμεση, ζεστή και ουσιώδης. Άριστα προετοιμασμένοι για το θέμα και με μεγάλο ενδιαφέρον για την πορεία της εργασίας των μαθητών, μετέδιδαν τις γνώσεις τους, έκαναν δημιουργικό διάλογο μαζί τους και δημιουργούσαν προϋποθέσεις για περαιτέρω έρευνα του θέματος.

Η ζεστή φιλοξενία και η άψογη οργάνωση πολιτιστικών δράσεων δημιούργησαν στην ομάδα κλίμα χαράς και ευφορίας. Οργανωμένες επισκέψεις με συνοδεία επαγγελματιών ξεναγών σε χώρους και σημεία ορόσημα της ιταλικής πρωτεύουσας, έδωσαν την ευκαιρία στους μαθητές να ολοκληρώσουν το παζλ της ρωμαϊκής ιστορίας που διδάσκονται στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας και να θαυμάσουν από κοντά καλλιτεχνικά και αρχιτεκτονικά αριστουργήματα.


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *