Αρχική » Πληροφορίες

Πληροφορίες

Στο σχολείο μας, 2ο ΕΠΑ.Λ Ν. Ιωνίας Βόλου, διδάσκονται και εκπαιδεύονται 311 μαθητές οι οποίοι κατανέμονται στον τομέα Ηλεκτρολόγων-Ηλεκτρονικών & Αυτοματισμού, στον τομέα Ναυτικών Επαγγελμάτων (Πλοιάρχων & Μηχανικών Ε.Ν.) καθώς επίσης και στον τομέα Πληροφορικής.
Στο 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας Βόλου φοιτούν μαθητές από όλη την περιοχή της Μαγνησίας και συνεπώς έχει μεγάλη σημασία σε περιφερειακό επίπεδο.
Ο εκπαιδευτικός μας στόχος είναι να εξασφαλίζουμε στους μαθητές μας τη δυνατότητα της αυτόνομης μάθησης, καθώς επίσης τις ευκαιρίες να μοιράζονται και να ανταλλάσσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.
Το εκπαιδευτικό έργο του σχολείου έχει ως στόχο να προετοιμάσει τους μαθητές για μια ακαδημαϊκή και επαγγελματική σταδιοδρομία, καθώς επίσης να προσφέρει σ’ αυτούς διεθνείς προοπτικές σε έναν όλο και πιο παγκοσμιοποιημένο κόσμο.
Μεταξύ άλλων, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε Ευρωπαϊκά και Διεθνή Προγράμματα προς απόκτηση εκπαιδευτικών-κοινωνικών, γνωστικών και επαγγελματικών εμπειριών.
Το 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας Βόλου είναι σε επαφή με κατάλληλους εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Ευρώπη ώστε να μπορεί να εξασφαλίσει στους μαθητές του τις απαραίτητες ευκαιρίες.
Το σχολείο μας έχει μακρά εμπειρία στην οργάνωση και εκτέλεση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Επίσης είναι αδελφοποιημένο με σχολεία του εξωτερικού και συνδιοργανώνει κοινές δράσεις με αυτά.
Έχει πάρει μέρος σε διάφορους διαγωνισμούς τεχνολογίας και καινοτομίας και έχει βραβευτεί.