ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ-ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Α΄-Β΄-Γ΄ ΤΑΞΗ 2021-2022

Πρόγραμμα πανελλαδικών 2022

Επισυνάπτουμε το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2022.

Εισαγωγή στις ακαδημίες του εμπορικού ναυτικού 2022-2023

Επισυνάπτουμε την προκήρυξη για την εισαγωγή σπουδαστών/-στριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) ακαδημαϊκού έτους 2022-2023.

Rimini, ακόμα μια κινητικότητα Erasmus+

Μια ακόμη κινητικότητα Erasmus+, η οποία εκτελέστηκε με μεγάλη επιτυχία, έφτασε στο τέλος της.
Η ομάδα του σχολείου μας γύρισε πίσω στην Ελλάδα από το Rimini της Ιταλίας με ένα τσουβάλι γεμάτο γνώση, εξειδίκευση, όμορφες εμπειρίες και γλυκές αναμνήσεις.
Ευχαριστούμε το Ι.Κ.Υ. και τα στελέχη του που μας έδωσαν την ευκαιρία να βιώσουμε, για άλλη μια φορά, όλη αυτήν την όμορφη διαδικασία!
We love Erasmus+!

Απονομή πτυχίων

Δελτίο Τύπου – Erasmus+

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο από τα προγράμματα ERASMUS+ ΚΑ1 της τρέχουσας σχολικής χρονιάς για το 2ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας Βόλου. Το πρόγραμμα που αφορούσε σε κινητικότητα μαθητών για επιμόρφωση και πρακτική άσκηση στο εξωτερικό, είχε ως θέμα την: «Ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών στο ηλεκτρονικό εμπόριο και το ψηφιακό μάρκετινγκ, με σκοπό την είσοδό τους στην αγορά εργασίας μέσω του ηλεκτρονικού επιχειρείν.»

(περισσότερα…)

Στιγμές Erasmus+ στη Ρώμη!

Ταξίδι, επισκέψεις, εμπειρίες, γευσιγνωσία, κατάρτιση, εργασιακή εμπειρία, ευρωπαϊκή εμπειρία – με λίγα λόγια Erasmus+! Όλα στο πλαίσιο του προγράμματος με θέμα: “Ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών στο ηλεκτρονικό εμπόριο και το ψηφιακό μάρκετινγκ, με σκοπό την είσοδό τους στην αγορά εργασίας μέσω του ηλεκτρονικού επιχειρείν”. Φυσικά, έπονται και άλλα!

Παραθέτουμε κάποιες στιγμές:

Συντελεστές βαρύτητας πανελλεδικά εξεταζομένων μαθημάτων

Σας γνωρίζουμε ότι δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ 5400 / τ.Β’ η υπ΄ αριθμ. Φ.153.1/148498/Α5/18- 11-2021
(ΑΔΑ: 96ΥΔ46ΜΤΛΗ-Τ7Ρ) Υπουργική Απόφαση και στο ΦΕΚ 5399 / τ.Β’ η υπ΄ αριθμ. Φ.253.1/148469/Α5/18-11-2021 Υπουργική Απόφαση (ΑΔΑ: Ω27Χ46ΜΤΛΗ-ΚΓΜ) με τους συντελεστές βαρύτητας των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων ΕΠΑΛ, ΓΕΛ, των ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών για εισαγωγή στα Α.Ε.Ι., στις σχολές των Α.Σ.Σ.Υ, των Αστυφυλάκων, των Πυροσβεστών, των Λιμενοφυλάκων, στις Α.Ε.Ν. και στις Α.Σ.Τ.Ε. του Υπουργείου Τουρισμού, που θα ισχύσουν το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 (πανελλαδικές εξετάσεις 2022) και εφεξής.

Το 2ο ΕΠΑΛ πάει Ιταλία

Την Κυριακή 27/2/2022 η πρώτη ομάδα, η οποία αποτελείται από 14 μαθητές και δύο συνοδούς καθηγητές, αναχωρεί για την Ρώμη της Ιταλίας με σκοπό να πάρει μέρος στην Ευρωπαϊκή δράση Erasmus+ με τίτλο «Ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών στο ηλεκτρονικό εμπόριο και το ψηφιακό μάρκετινγκ, με σκοπό την είσοδό τους στην αγορά εργασίας μέσω του ηλεκτρονικού επιχειρείν.».
Η κινητικότητα θα διαρκέσει από τις 27/2/2022 έως τις 14/3/2022.
Είμαστε γεμάτοι από ικανοποίηση που το σχολείο μας πραγματοποιεί τέτοιου είδους Ευρωπαϊκές δράσεις Erasmus+ με σκοπό την αρτιότερη εκπαίδευση και κατάρτιση των μαθητών μας.
Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι δράσεις Erasmus+ είναι χρηματοδοτούμενες 100% από το ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών), το οποίο αποτελεί την εθνική μονάδα διαχείρισης όλων των Ευρωπαϊκών κινητικοτήτων.

Ωρολόγιο πρόγραμμα από 14-2-2022

Επισυνάπτουμε το ωρολόγιο πρόγραμμα και το πρόγραμμα τμημάτων, τα οποία θα ισχύσουν από 14-2-2022.

Διαπίστευση Erasmus+

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η αίτηση της διαπίστευσης ERASMUS+, στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης, που υπέβαλε το σχολείο μας αξιολογήθηκε και έχει εγκριθεί από την Εθνική Μονάδα (ΙΚΥ), τα στελέχη της οποίας ευχαριστούμε για την προσπάθεια που καταβάλουν στη διαχείριση όλων των δράσεων.
Ως εκ τούτου το σχολείο μας θα μπορεί για την επόμενη πενταετία να σχεδιάζει και να εκτελεί κινητικότητες Erasmus+ προς όφελος των μαθητών μας και των εκπαιδευτικών μας.
Δουλεύουμε συνεχώς για να βελτιώσουμε την παρεχόμενη από το σχολείο μας εκπαίδευση και κατάρτιση, καθώς επίσης και τις επαγγελματικές ευκαιρίες των μαθητών μας και των αποφοίτων μας.